Despre magazin

Bun venit în Grădina sălbatică!

Numele meu este Adela Maria Talpeș și acesta este locul în care îți ofer rezultatul pasiunii mele de o viață pentru arta florilor presate.


Grădina sălbatică este numele pe care l-am dat locului binecuvântat din care îmi trag rădăcinile și în același timp, este numele pe care îl dau întregii naturi care ne hrănește cu energie și frumusețe și pe care o vreau păstrată cât mai intactă.

Flori presate din Grădina sălbatică este un magazin dedicat creatorilor cu flori presate, celor care apreciază decorațiunile realizate manual cu materiale naturale, precum și celor care doresc să învețe tehnica de lucru cu plante presate.

Aici vei găsi flori și frunze pe care le culeg cu grijă din flora spontană, din zone de deal și de munte, pe care le usuc și le presez prin metoda tradițională (la rece) și apoi le păstrez în cele mai bune condiții pentru a-și mentine culoarea naturală cât mai mult timp. 

Într-o proporție mai mică, presez și plante de grădină, din florărie sau alte materiale vegetale.

Dacă dorești o plantă care nu este în magazin și pe care poate ai văzut-o folosită în lucrările mele, spune-mi care este și voi face tot posibilul să o ofer.


Obiecte decorative

Lucrările mele au menirea să inducă privitorului o stare de relaxare, de încântare și sentimentul acela de uimire pe care doar natura, cu formele și culorile ei desăvârșite îl poate provoca.

Tablourile și felicitările pe care le creez sunt unicat sau în cazul felicitărilor, în serie foarte mică, deși nicio lucrare nu este perfect identică cu alta, datorită materialului vegetal unic.

Lucrul cu flori presate necesită multă migală și de aceea, pentru lucrări mai complexe, cu plante care nu sunt deja presate sau pentru un număr mare de bucăți, ar fi indicat să comanzi din timp produsele pe care le dorești. Cel mai bine este să comunicăm înainte și să stabilim împreună care este varianta cea mai atractivă și posibilă a lucrărilor și care va fi termenul de livrare.


Materiale instructive

Mulţi dintre participanţii la ateliere de creație dar şi dintre cei care au admirat lucrările pe care le-am creat de-a lungul timpului şi-au exprimat dorinţa de a afla mai multe despre tot ceea ce presupune această artă, începând cu presarea materialului vegetal şi terminând cu aranjarea lui, pentru a putea realiza şi acasă daruri de suflet pentru cei dragi.

Poate că te-ai întrebat şi tu la un moment dat cum ai putea să dai o utilitate florilor pe care le-ai presat mai demult în joacă sau pentru a păstra o amintire. Sau poate că te-a dezamăgit felul în care s-au decolorat şi ţi-ai dorit să afli ce ai greşit şi cum să le păstrezi culoarea iniţială.

Poate că te-ai săturat de ritmul agitat în care trăiești și vrei să găsești o oază de liniște în care să te bucuri în tihnă de fiecare atingere a plantelor delicate.

Pentru a răspunde tuturor acestor dorințe și pentru că în prezent susțin mai rar ateliere de creație și cursuri față în față, am creat un ghid de inițiere în arta florilor presate în format digital, despre care poți afla detalii în secțiunea dedicată din magazin.Acest magazin este creat și administrat de Adela-Maria Talpeș, artistă și instructoare în arta florilor presate, autoarea sitului www.floripresate.ro.

Talpeș Adela Maria PFA

C.U.I.: 41671453

Nr. reg.: F37/435/23.09.2019

IBAN: RO76INGB0000999909672092

Sediu social: sat Călugăreni nr.76, com. Ștefan cel Mare, jud. Vaslui